(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Jablečný štrůdl z jogurtového těsta
Potřebné ingredience
- 2 a půl hrnku polohrubé mouky - 170ml bílého jogurtu (Hollandia, Choceňský.. určitě ne dobrá máma a obdobný hnus) - 1 hera
Postup přípravy
- Suroviny smícháme a těsto vložíme do sáčku na 20 minut do lednice
- Z těsta vyválíme 3-4 placky, které posypeme lehce strouhankou, jablky, skořicí, cukrem, rozinkami
- Zabalené štrůdly dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme máslem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova
- Po upečení znovu potřeme máslem
- Do těsta se nedává cukr, kdo má rád sladké, hodně ocukruje jablka a štrůdl posype cukrem.
- S těstem se krásně pracuje, nelepí se a jde vyválet na tenké pláty.
- Z těsta vyválíme 3-4 placky, které posypeme lehce strouhankou, jablky, skořicí, cukrem, rozinkami
- Zabalené štrůdly dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme máslem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova
- Po upečení znovu potřeme máslem
- Do těsta se nedává cukr, kdo má rád sladké, hodně ocukruje jablka a štrůdl posype cukrem.
- S těstem se krásně pracuje, nelepí se a jde vyválet na tenké pláty.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vera N
(upraveno)
25. 4. 2012, 14:36



nahlásit

marcelau
(upraveno)
23. 4. 2012, 17:49
dělám a je úúúžasný

nahlásit

bublinka
(upraveno)
7. 5. 2012, 14:43
@marcelau


nahlásit